2013-06-27

Nytt, förlängt skydd för fritidsbåtsmotorer hjälper båtägare gardera sig mot oväntade kostnaderby Volvo Penta

Med ett erbjudande om ett nytt, förlängt skydd för marina motorer och drivlinor, ”Exteded Coverage”, tar Volvo Penta ytterligare ett steg mot att göra båtlivet enklare och mer bekymmersfritt för fritids¬båtsägare över hela världen. Genom att förlänga skyddet, kan ägaren ligga steget före eventuella, framtida kostnader för reparationer.

De flesta ägare av fritidsbåtar vill ha full kontroll på alla kostnader som hör samman med båtlivet och en bra garanti gör att man slipper oro och osäkerhet. Som ett tillägg till Volvo Pentas nyligen förbättrade garanti, erbjuder det förlängda skyddet en välkommen ”pusselbit” för båtägaren. Det grundläggande målet – och de primära användarfördelarna – för det förlängda skyddet är förutsägbarhet och kontroll.

Lugn och ro
Volvo Pentas nya garanti innebär att Volvo Pentas motorer och drivlinor skyddas fullt ut under två år plus ytterligare tre år för motorns och drivlinans huvudkomponenter.

Med detta i åtanke är syftet med det nya, förlängda skyddet tydligt. Genom att erbjuda Volvo Penta-båtägare ett komplett skydd för motor och drivlina – dvs. reparation eller utbyte av defekta delar – även för år 3–5, kommer de att vara skyddade även efter att garantin har gått ut. Detta kommer att skänka lugn och ro till de många fritidsbåtsägare som vill försäkra sig om att deras favoritsysselsättning skyddas från oväntade kostnader.

Fritid först
Volvo Pentas målsättning är att tillhandahålla ett globalt erbjudande för alla motorer. Som ett första steg, kommer man att introducera erbjudandet om förlängt skydd till fritidsbåtsägare i oktober 2013. Runt slutet av 2013 kommer den marina kommersiella industrin också att kunna dra nytta av denna förlängning.

Tydliga villkor
Båtägaren tecknar det förlängda skyddet när motorn beställs, eller senast tre månader efter att den tas i bruk, hos Volvo Penta-återförsäljaren. Allt ägaren måste tänka på under såväl garantitiden som tiden för det förlängda skyddet, är att all service utförs enligt plan.

Global service och support
Volvo Pentas garanti och det förlängda skyddet är beroende av lokal närvaro för all service och support. Detta erbjuds genom ett ständigt växande antal kvalificerade Volvo Penta-serviceverkstäder i mer än 130 länder, vilka i sin tur backas upp av Volvokoncernens 40 centrala lager som distribuerar reservdelar och tillbehör till 15 000 utlämningsställen över hela världen.

För ytterligare information, var vänlig kontakta Johan Wästeräng, tel: +46 31 323 41 95, E-post: johan.wasterang@volvo.com

Utskriftvänlig