Aquamatic Sterndrive

Motorer och tillval

Det sportiga Aquamatic-drevet

Aquamatic är världens kraftfullaste drevmotor. På sitt unika sätt är Aquamatic-drevet en totallösning för båtägare som önskar en optimal kombination av prestanda, körupplevelse och komfort i 20–45-fotsbåtar. Det är ett perfekt anpassat paket – från reglage till motor, drev och propellrar – tillgängligt med ett stort sortiment av bränsleeffektiva och sportiga diesel- och bensinmotorer.

Drev kontra utombordsmotor

drev

 

Viktfördelning som ger hög komfort

Jämfört med utombordsmotorer sitter motorer med drev lägre och längre fram i båten, vilket ger en behagligare upplevelse när det är sjögång och svåra förhållanden till sjöss.

Läs mer om drev jämfört med utombordsmotorer

drev

Trimma för bättre gång

Den hydrauliska powertrim-funktionen har integrerad kick-up-funktion som minimerar skadorna vid kollision med större föremål under vattnet. Powertrim Assistant trimmar automatiskt för en säkrare och bekvämare körupplevelse, snabb acceleration och hög toppfart.

Läs mer om trimning

drev

Volvo Penta Duoprop

Duoprop har dubbla, motroterande propellrar som aldrig tappar greppet. Det uppstår i princip ingen kavitation och båten går rakt och exakt. All kraft utnyttjas till att driva båten framåt, vilket förbättrar toppfarten och accelerationen betydligt.

Läs mer om Duoprop

drev

Förbättrade sjöegenskaper

Aquamatic-drev erbjuder unika prestanda och egenskaper jämfört med traditionella utombordsmotorer och raka axlar. Jämfört med utombordsmotorer innebär den lägre tyngdpunkten bättre sjöegenskaper. Lägre ljud- och vibrationsnivåer höjer komforten ombord.

Läs mer om fördelarna med drev

drev

Säkrare och enklare båtliv

Aquamatic-drev kan utökas med unika funktioner för säkert och enkelt båtliv. Varje artikel är utvecklad och tillverkad av Volvo Penta – för perfekt anpassning och optimal funktionalitet.

Läs mer om EVC-alternativ för Aquamatic-drev

drev

Ren akterspegel

Konstruktionen på Aquamatic-drev lämnar båtens akterspegel ren. Du och dina passagerare har lättare att nå vattnet, gott om plats för vattensportutrustning och fiske samt ett större sällskapsutrymme.

Läs mer om fördelarna med drev

drev

Bränsleeffektivt

Aquamatic-drev med Duoprop-propellrar ger samma höga verkningsgrad som Volvo Penta IPS – och minskad bränsleförbrukning med upp till 30 procent.

drev

En plattform av möjligheter

Glass Cockpit System har revolutionerat hur vi styr och övervakar fritidsbåtar. Det är helt integrerat i EVC, Volvo Pentas elektroniska plattform, tillsammans med båtens motorer, elektronik samt det unika utbudet av tillval.

Läs mer om marin elektronik

drev

Historien bakom Aquamatic

Det började redan under första halvan av 50-talet. På den tiden fanns det inombordsmotorer och utombordsmotorer. Så såg det ut ända tills Jim Wynne kom in i bilden. Som marintekniker och testförare såg han att den tidens utombordsmotorer hade blivit för klumpiga. Så Jim fick en idé …

Läs mer om historien bakom Aquamatic


  
ips

Mer tid för båtliv
Med Volvo Penta behöver du bara en enda kontakt för hela paketet: motorer, växellådor, instrument, tillbehör, service, garantier och så vidare. Det innebär ett enklare ägande och mer tid för båtliv.

Läs mer om Volvo Penta-återförsäljarnätverk
ips

Ett system – en leverantör
Alla Volvo Penta-produkter – propellrar, drev, motorer, reglage, instrument, tillbehör och så vidare – är utvecklade för perfekt samverkan och optimal prestanda. För dig betyder det en enda kontakt för hela paketet, inte minst för service och support. Det är säkert, tryggt och enkelt.

Läs mer om fördelarna med Volvo Penta