IPS

Motorer och tillval

ips

   

ips

 

ips

 Volvo Penta IPS

 

 EVC-alternativ

 

 Tillbehör

Den geniala Volvo Penta IPS

Volvo Penta IPS (Inboard Performance System) med dubbla, framåtriktade och motroterande propellrar är utvecklat som ett modernt alternativ till traditionella raka axelinstallationer. I kombination med de individuellt styrbara drivenheterna under skrovet överträffar det raka axlar i alla viktiga avseenden – hantering, komfort ombord och prestanda. Volvo Penta IPS är ett komplett paket från en enda leverantör för dubbel-, trippel- eller kvadrupelinstallationer för diesel – och gör att framåtriktad effektivitet och manöverbarhet blir tillgänglig för båtar från 30 till över 100 fot.

ips


30%

Mindre bränsleförbrukning

Förutom alla fördelar som IPS har, som hantering, lägre ljudnivå, högre topphastighet och mycket mer, sänker IPS bränsleförbrukningen med upp till 30 procent. Tillsammans med den kompakta installationen av motorer och drivlina har vi minskat bränsletanken och förbättrat räckvidden.

Läs mer om den lägre bränsleförbrukningen


ips

Framåtriktad effektivitet

De dubbla motroterande propellrarna är framåtriktade och arbetar i ostört vatten. Propellerströmmen är parallell med skrovet. All kraft används för att driva båten framåt.

Läs mer om framåtriktad effektivitet


ips

Säkrare och enklare båtliv

IPS-systemet kan utökas med unika funktioner för ett säkert och bekvämt båtliv. Varje artikel är utvecklad och tillverkad av Volvo Penta – för perfekt anpassning och optimal funktionalitet.

Läs mer om EVC-alternativ för Volvo Penta IPS


ips

En plattform av möjligheter

Glass Cockpit System har revolutionerat hur vi styr och övervakar fritidsbåtar. Det är helt integrerat i EVC, Volvo Pentas elektroniska plattform, tillsammans med båtens motorer, elektronik samt det unika utbudet av tillval.

Läs mer om marin elektronik


ips

Kompakt, ren och tyst

En Volvo Penta IPS-installation är mycket kompakt, vilket gör att det finns gott om värdefullt utrymme kvar ombord till annat. Den är renare, tack vare betydligt lägre utsläppsnivåer för koldioxid – jämfört med traditionella installationer – och de upplevda ljudnivåerna har minskats med hälften. Den är kompakt, ren och tyst.


ips

En revolution i branschen

År 2005 revolutionerade Volvo Penta IPS båtvärlden. I dag har IPS-enheter installerats i mer än 250 olika båtmodeller över hela världen. Här kan du läsa mer om detta extremt mångsidiga drivsystem.

Läs mer om båtbyggarnas erfarenheter


ips

Yacht Series Support

Som ägare till en båt med Volvo Penta IPS 500–600 i trippel- eller kvadrupelinstallation eller en IPS 800–1 200 i dubbel-, trippel eller kvadrupelinstallation är du berättigad till Volvo Penta Yacht Series Support. Det är ett exklusivt supportprogram som är tillgängligt dygnet runt.

Läs mer om Volvo Penta Yacht Series Support

ips       ips

Mer tid för båtliv
Med Volvo Penta behöver du bara en enda kontakt för hela paketet: motorer, växellådor, instrument, tillbehör, service, garantier och så vidare. Det innebär ett enklare ägande och mer tid för båtliv.

Läs mer om Volvo Pentas återförsäljarnätverk

    Ett system – en leverantör
Alla Volvo Penta-produkter – propellrar, drev, motorer, reglage, instrument, tillbehör och så vidare – är utvecklade för perfekt samverkan och optimal prestanda. För dig betyder det en enda kontakt för hela paketet, inte minst för service och support. Det är säkert, tryggt och enkelt.

Läs mer om fördelarna med Volvo Penta