Volvo Penta IPS

Volvo Penta IPS – en erkänd framgång

Volvo Penta IPS är det moderna inombordssystemet. Det överträffar raka axlar i alla viktiga avseenden – hantering, komfort ombord och prestanda. Det har gjort Volvo Penta IPS till det överlägset populäraste drivsystemet för fritidsbåtar. I dag har mer än 10 000 enheter installerats i mer än 250 olika båtmodeller över hela världen.

Nya funktioner för ett skönare båtliv
Joysticken är troligen den mest kända funktionen hos Volvo Penta IPS. Med den kan du lägga till på ett nytt och helt intuitivt sätt. Sedan introduktionen har den kompletterats med flera andra smarta funktioner, till exempel Dynamic Positioning System och sportfiskeläge. De nya reglagen omfattar knappar för lågfartsfunktion, enspaksläge och farthållare – Volvo Penta IPS gör båtlivet skönt och enkelt.

Upp till 100 fot
I år har vi lanserat två nya modeller: IPS1200 och IPS1050. De har större drivenheter och vår kraftfulla D13-motor med en unik tvåstegsturbo med dubbla inlopp. Deras enastående prestanda innebär att du kan använda Volvo Penta IPS även för större båtar på upp till 100 fot.
Översikt i siffror
Den unika konstruktionen bakom Volvo Penta IPS gör stor skillnad för prestanda, utsläppsnivåer och komfort ombord 

Fördelar med Volvo Penta IPS
  • 40 % längre räckvidd på samma bränslemängd
  • 20 % högre toppfart
  • 30 % lägre bränsleförbrukning 
  • 30 % mindre koldioxidutsläpp 
  • 50 % lägre upplevd bullernivå 
  • Joystick 
Ovanstående siffror avser Volvo Penta IPS i jämförelse med rak axelinstallation i planande skrov.