Interceptorteknik

Vi drivs av målsättningen att göra båtlivet och båtägandet så roligt, problemfritt och enkelt som möjligt. Därför har vi utvecklat trimsystem som bygger på interceptorteknik. Tekniken är avancerad men vi har tagit fram den med vår långsiktiga målsättning – Enkelt båtliv – i åtanke.

Tack vare interceptortekniken får du ett bekvämt och exakt automatläge som sköter alla triminställningar åt dig. Det betyder enkel och problemfri hantering och ett system utan rost eller oljeläckage.

Så fungerar det
Interceptorbladen bygger upp tryck under skrovet i båtens för. Bladen, som arbetar vertikalt, skapar en lyfteffekt under skrovet. Därmed ändras båtens gångläge med följden att vågmotståndet minskar, farten ökar och bränsleförbrukningen minskar.  Eftersom interceptorer har mindre våt yta än konventionella trimplan minskar dessutom luftmotståndet.

Elektronisk styrning
Interceptor System har samma prestandaegenskaper som konventionella trimplan. Dessutom ger det snabbare respons, mindre motstånd och kompakt format. Till skillnad från konventionella trimsystem styrs systemet elektroniskt. Eftersom ingen hydraulolja används finns ingen risk för oljeutsläpp i den marina miljön.

Snabb och mjuk respons
Volvo Penta Interceptor System reagerar blixtsnabbt. Det i sin tur ger snabb acceleration och förutsägbara båtegenskaper. Servoenheterna rör bladen ett fullt utslag på bara två sekunder.

En ren akterspegel
Interceptorernas kompakta konstruktion håller akterspegeln ren och perfekt för fiske. Lättviktskonstruktionen av – kompositmaterial – adderar mindre vikt i fören än konventionella trimplan.

Kompositmaterial – utan underhåll
De robusta interceptorerna tillverkas av korrosionsfritt material och är i stort sett underhållsfria. Kompositmaterialet orsakar ingen galvanisk korrosion och har inga skyddsanoder som behöver bytas ut.
Interceptorer kontra traditionella trimplan
• Effektivare under acceleration och planing
• Kompositmaterial – ingen korrosion, lätt konstruktion
• Mindre våt yta betyder mindre motstånd
• I princip underhållsfritt tack vare elektroniska manöverdon och ingen hydraulik
• Kompakta mått håller akterspegeln ren
• Automatisk återgång när motorn stängs

Interceptor technology

Interceptorer.
  Vattnets kraft mot de små bladen skapar ett tryck uppåt under skrovet, vilket medför att aktern höjs och fören sänks.

Interceptor technology

Traditionella trimplan.
  Vattnets kraft mot de stora trimplanen skapar ett tryck uppåt. De stora trimplanen som sticker fram under skrovet löper större risk att skadas och kan trasslas in i fiskelinor.

Interceptor technology

Interceptor System, IS600–1050
·         För segelbåtar 40–100 fot
·         Helt integrerat i EVC (fr.o.m. EVC-E2, ingen eftermontering)

Interceptor technology

Boat Trim System, BTS300–450
·         Rekommenderas för båtar 17–40 fot
·         Utan EVC (passar alla drivsystem)