Reglage

Allt handlar om hantering. Det ska vara angenämt och bekvämt att styra din båt. En uppgift som absolut inte ska försvåras av besvärlig placering eller stora reglage. Volvo Pentas sido- och toppmonterade reglage hanterar det hela och tillhandahåller också många extra- och tilläggsfunktioner. Alla Volvo Penta reglage är ergonomiska och ger en gedigen känsla, allt för att göra tiden bakom ratten eller joysticken så bekväm som möjlig och för att skapa en lyxig båtkänsla.

Givetvis ska reglagen även vara tilltalande att se på. Därför har Volvo Penta använt sig av samma designspråk för alla reglage som för den populära joysticken. Alla reglage är utrustade med integrerade knappar och ytterligare funktioner – allt inom bekvämt räckhåll. Allt för att göra styrningen så lätt och njutbar som möjligt. Med en enda knapptryckning kan du direkt från det sidomonterade eller toppmonterade enkla eller dubbla reglaget aktivera och finjustera flera tilläggsfunktioner som ytterligare förbättrar båtupplevelsen.

Farthållare
Farthållarfunktionen gör det möjligt att finjustera hastigheten utan manuell justering av gasreglaget. Detta ger en jämn önskad hastighet, samtidigt ökar komforten och bränsleförbrukningen sjunker.

Enspaksläge
Det enklaste sättet att uppnå mjuk körning. Med enspaksläge kan du styra upp till fyra motorer med endast en spak vilket ger jämn hastighet och prestanda oavsett förhållanden, och därmed kan du fokusera helt på styrningen.

Powertrim Assistant
Genom aktivering av Powertrim Assistant trimmas båtens drev automatiskt för att plana upp båten så snabbt som möjligt. Vid högre hastigheter trimmas drevet ut vilket resulterar i optimerad prestanda, förbättrad sikt, lägre bränsleförbrukning samt minskade CO2-utsläpp. Endast för Aquamatic sterndrive.

Lågfartsfunktion
Lågfartsfunktionen minskar tomgången med 50 % vilket ger dig mer tid för manövrar och korrigeringar. Funktionen ökar avsevärt säkerheten och kontroll av båten, perfekt för körning i trånga småbåtshamnar och smala kanaler.

Tow Mode
Ställ in maximalt varvtal för att alltid njuta av perfekt hastighet. När du ger full gas överskrider du aldrig önskad hastighet och systemet kompenserar automatiskt för extra belastning, till exempel vid skarpa girar vid vattenskidåkning.
Controls 

Toppmonterad för IPS, Aquamatic sterndrive och inombordare

Controls
 
Sidomonterad för inombordare och Aquamatic sterndrive
v