tet

Joystick

Med den nya joysticken från Volvo Penta kan du glömma obekväma ställningar och dåligt placerade rattar och kontroller. Luta dig tillbaka i stolen och styra båten med minimal ansträngning - i full fart eller vid cruising.

Enkelt och intuitivt
2005 introducerade Volvo Penta den revolutionerande joysticken där båten, tackvare individuellt rörliga enheter, kan manövreras i alla riktningar. Detta gör dockning både enklare och säkrare. I år har Volvo Penta tagit tekniken ett steg längre och kan nu presentera Joystick och Autopilot - två funktioner som gör livet till sjöss både enklare och roligare.

Placeringen av joysticken gör att obekväma ställningar och krävande styrning blir ett minne blott. Med enkla tryck på en knapp på joysticken är funktionen inkopplad och du kan luta dig tillbaka och styra med en hand - oavsett hastighet - med perfekt gensvar. Manövrering kommer att vara exakt  och du kan enkelt ändra den inställda autopiloten med hjälp av joysticken. Joystickfunktionen kräver installation av autopilotfunktionen.

Joysticken och autopilotfunktionen är en del av Volvo Pentas elektroniska plattform, EVC (Electronic Vessel Control). Den nya EVC generationen, EVC-E gör installationen enklare och finns med tid- och bränslebesparande add-on funktioner. EVC-E är ett omfattande system för alla båtens motorer.

Ladda ner Joystick Driving pdf

Joystick Driving 
Styr din båt i alla hastigheter med joysticken. Du kan också finjustera kursen på den integrerade autopilotfunktionen.

Joystick driving

Styr båten och styr autopiloten med Joystick. 1: Kurs justering. 2: Styrning. 3: joystick - på / av.